Hoop
Het thema ‘hoop’ staat deze dag centraal. Hoop is een van de krachtigste innerlijke vermogens van de mens. Wie hoop heeft, vertrouwt de toekomst.

 

Tip 45 - Waterexperiment dr. Emoto
Het waterexperiment van dr. Emoto is een fascinerend fenomeen. Het is adembenemend om te zien hoe moleculen in water reageren op woorden als ‘liefde’, ‘dankjewel’, ‘blij’. En vervolgens (later in het filmpje) op ‘boos’ of ‘oorlog’.  Emoto heeft dit wetenschappelijk vastgelegd en de resultaten zijn verbluffend. In het filmpje hieronder wordt het experiment uitgelegd.

 

 

Positiviteit heeft helend effect
Wie positief denkt heeft dus een grote kans om zichzelf te genezen. Dat wil niet zeggen dat je absoluut geneest, maar positiviteit heeft ontegenzeggelijk een helend effect, zo bewijst ook Emoto. Wie geen hoop heeft, heeft opgegeven. Veel cliënten die bij komen vertellen dat zij van hun arts of chirurg de melding hebben gekregen dat er ‘niets meer te doen’ is aan hun ziekte. ‘U moet er maar mee leren leven’.  Ze bedoelen: we weten met onze kennis niet meer hoe we u verder kunnen helpen. Maar wat doet zo’n uitspraak met de cliënt? Juist, die geeft op. Er is immers niks meer aan te doen en zij zullen zich daar op instellen. De kans op genezing neemt daardoor sterk af. De mensen die ik – na zo’n uitspraak - via sessies heb mogen afhelpen van oorsuizen, onverklaarbare pijnen en somberheid zijn bijna niet meer te tellen.
Let op: ik pleit er niet voor dat artsen bij slecht nieuws dan maar moeten gaan jokken. Maar het zou al veel helpen wanneer zij zouden aangeven dat zij het gewoon niet meer weten. Op een gegeven moment houdt de kennis op. Misschien dat er dan andere opties zijn...

 

En jij?
Ben jij een optimist of realist?  Beide types zijn nodig. Een optimist
kijkt graag naar een einddoel. Een realist zet vraagtekens bij de te nemen stappen naar het einddoel toe. Positief realisme is krachtig. Ben je een pessimist? Daar heb je misschien vast een goede reden voor, maar het zal je leven niet veraangenamen. Pessimisme brengt je eigenlijk nergens.
Het is soms ook lekker veilig om pessimist te zijn: als iets fout gaat, dan heb jij gelijk gehad. Altijd. Want er gaat natuurlijk op een bepaald moment altijd ergens wel iets fout. Maar er is hoop! Pessimisme is heel systematisch uit je leven te verbannen.

 

 

Oefening 30 - Pessimisme de baas blijven
Ik laat cliënten wel eens de volgende oefening doen.
1- Maak je slap. Laat je schouders naar beneden hangen, zak door je rug en buig iets door je knieën en laat je hoofd lichtjes vooroverbuigen zodat je de grond ziet. Laat je armen bungelen langs je lichaam. Trek je mondhoeken naar beneden. En probeer dan vol enthousiasme hardop; ‘het gaat goed met me!’ te zeggen. Probeer het maar eens. Je merkt: dat is verdraaid lastig.
2- Maak je sterk. Zet je benen ietsjes uit elkaar, stevig op de grond. Rug recht, schouders omhoog. Hoofd recht vooruit. En zeg dan nog eens ‘het gaat goed met me!’. Doe het gewoon en merk het verschil.

Dat komt omdat je houding een seintje geeft naar je hersenen. Positief of negatief. Je kunt dus positief leren denken door positief te doen. 

 

Lees meer in het betaaldeel van het werkboek.

Toegang tot alle oefeningen werkboek

Krijg direct toegang tot alle tips en oefeningen in het werkboek. 
Na betaling wordt de UNIEKE en PERSOONLIJKE toegangscode zo snel mogelijk toegezonden.

€ 10,00