Interview Weekblad Wijdemeren

Weekblad Wijdemeren en toeval

 

'Dit boek heeft alles in zich om een bestseller te worden'. Het zal je maar gezegd worden. Ik ben er in ieder geval heel blij mee. Deze opmerking staat in het interview dat Weekblad Wijdemeren met mij hield naar aanleiding van het boek Overwonnen Verlangen. De schrijfster is Karin van Hoorn. Ik ken haar nog van mijn tijd bij AVRO Minjon, de jongerenomroep van de AVRO. Daar was zij mijn begeleidster.
Karin trof mijn boek aan in boekenwinkel CW76 in Kortenhoef en herkende mijn naam. ZO grappig: in dat winkeltje worden erg veel exemplaren verkocht van Overwonnen Verlangen. De uitbaatster Etienne prijst het boek vol passie aan. Is dat toeval? Ik denk het niet. Mijn roots liggen in die streek. Mijn vader is geboren in Kortenhoef. Hij was de zoon van de herbergier Willem Beijer die de kunstenaarskroeg Het Rechthuys aan de Kortenhoefse dijk bestierde. Nu is daar restaurant Geesje gevestigd. (Volgens de overlevering kwam Nescio regelmatig bij mijn opa). Mijn moeder komt uit 's Graveland en was de dochter van de eigenaar van het Postkantoor. 
Toeval bestaat niet, het blijkt maar weer eens.
En bijzonder dat ik Karin van Hoorn weer mocht ontmoeten!